Anne Ditte har lagt pensel til ny julekalender: Jeg gik virkelig all in på julen

Normalt maler Anne Ditte Birk på 29 år noget helt andet. Men hun siger ikke nej til en udfordring og sagde straks ja til at pryde dette års Vejlekalenderen.

Vejle: Normalt maler Anne Ditte Birk noget helt andet.

Alligevel var hun ikke i tvivl, da hun blev spurgt, om hun ville pryde dette års udgave af julekalenderen "Vejlekalenderen".

- Jeg er altid frisk på en udfordring. Så selvfølgelig sagde jeg ja til opgaven, siger hun.

29-årige Anne Ditte Birk fra Vejle satsede alt på maleriet i begyndelsen af året og har ofte kvinden som motiv. Hendes værker kan i øjeblikket ses på blandt andet kaffebaren Bryg, hos Helle Hein Optik og på galleriet Brænderigården i Horsens.

En kvinde har også sneget sig med på kalenderen, og hun får selskab af flere af Vejles vartegn, blandt andet Vejlefjordbroen og Fjordenhus. Alt sammen med et godt drys jul.

- Da jeg afleverede udkastet, fik jeg at vide, at det skulle være meget mere julet. Så jeg gik virkelig all in, og jeg synes, at det er blevet rigtig fint, mener Anne Ditte Birk.

Hjælper trængte børn

Kalenderen er et nyt lokalt tiltag, taget af Niclas Møller, der er selvstændig erhvervsdrivende fra Horsens.

En del af overskuddet går til Broen Vejle. Støtteforeningen hjælper trængte børn i hele Vejle Kommune og giver dem mulighed for at deltage i lokale fritidsaktiviteter.

Resten af overskuddet skal gå til at udvikle initiativet og på sigt introducere kalenderen i flere byer. I dag findes den i 19 byer. heriblandt Horsens, Kolding og Fredericia.

Idéen med Vejlekalenderen er at samle Vejle og støtte omkring de fysiske butikker.

Læs hele artiklen: KLIK HER